Derimiz dökülüyorsa dövmeler nasıl yok olmuyor?

Anasayfa  >  Blog
Derimiz dökülüyorsa dövmeler nasıl yok olmuyor?

Derimiz dökülüyorsa dövmeler nasıl yok olmuyor?

Sorunun kısa cevabı, tahmin edilebileceği gibi, dövme yapımında kullanılan pigmentlerin (boyanın) günlük olarak döktüğümüz dış deri tabakasının daha alt kısımlarına ulaşacak şekilde vücuda yerleştirmesidir.

Sorunun kısa cevabı, tahmin edilebileceği gibi, dövme yapımında kullanılan pigmentlerin (boyanın) günlük olarak döktüğümüz dış deri tabakasının daha alt kısımlarına ulaşacak şekilde vücuda yerleştirmesidir. Dolayısıyla deri dökülse de, dövmeyi oluşturan boya bu dökülmeden etkilenmez.

İğne, derimizin epidermis tabakasını boydan boya deler ve böylece ucu, dermis adı verilen daha derin tabakasına kadar ulaşabilir. Boya buraya enjekte edilir. Dermis içerisinde kolojen ipçikler, sinirler, salgı bezleri, kan damarları ve benzeri yapıları bulur.

Boya vücuda ilk enjekte edildiğinde, büyük bir kısmı aynı zaman da dış deri tabakası olan epidermis te kalır. Ancak bu hücreler daha sonra dan normal şekilde dökülürler ve epidermisteki noya tabakası birkaç gün içerisinde tamamen yok olur. İşte bu sebeple dövme yapımından birkaç gün sonra, tıpkı bir güneş yanığından orta kalan ölü derinin soyulması gibi, boya dolu epidermis tabakası da soyularak dökülür. Ancak tamamen iyileşmesi 2-4 hafta arası sürer. İşte bu süre zarfında aşırı güneşe maruz kalmaması ve aşırı suyla temas etme gibi davranışlardan kaçınılmalıdır. Aksi takdirde henüz tam olarak yerleşmemiş boya partikülleri de atılır veya solar böylece dövme bozulur.

 

WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı